Malaga för kombinerad strand- och storstadssemester

Malaga är en spansk storstad som ligger på den spanska solkusten som gränsar mot Medelhavet. Staden har ungefär 600 000 invånare och är egentligen ingen känd turiststad men dess storlek och läge för att det varje år kommer ganska mycket turister till staden.

Staden är också försedd med en hamn som ökar på antalet turister som kommer med färjor och privata båtar. Malaga är en fantastiskt resmål att åka till för såväl strandsemester med sol och bad som för bra shopping och ett pulserande nattliv.

En av fler av de sevärdheter som finns i Malaga är den äldre delen av staden, som ligger på den vänstra sidan av floden som går igenom staden. Gamla stan i Malaga erbjuder små mysiga restauranger med genuina rätter från det spanska köket samt många bra affärer för fantastisk shopping.

På grund av staden ålder, härstammat från 1000-talet, så finns det gott om fina gamla byggnader som ligger i de äldsta delarna de med.

För den vinintresserade så finns det gott om spanska vingårdar som ligger kring staden, alla producerar vin av hög kvalitet. När man ska ta sig runt i området så finns det 41 busslinjer att välja på, priset är 1 Euro per person.

Topphotell för weekendresan i Malaga

Molina Lario

Hotellet har ett perfekt läge 100 meter från stranden och 300 meter till Picassomuseumet. Hotellet har möteslokaler, pool, restaurang och trådlöst internet.

Rummen håller hög klass med mycket fin standard. Inredda modernt med stilrena färger och möbler.

Room Mate Lola

Ett väldigt modernt och trendigt hotell som är inrett i svartvita färger med inslag av annan färg. Hotellet är beläget centralt 450 meter från katedralen.

De 50 rummen som finns är inredda med en trendig, modern retrokänsla. Hotellet har gratis frukost, internet och restaurang.

Eurostars Astoria

Hotellet är beläget centralt i staden endast ett par hundra meter från hamnen och stranden.

De 57 rummen är neutralt inredda i ljusa färger och moderna möbler. Hotellet har förutom ett bra läge också trådlöst internet.