Hitta det bästa strandnära boendet på Teneriffa

Svenska charterorten Teneriffa är och har varit en storfavorit bland Spaniens resmål och öar sedan tidigt 70-tal. Innan vi svenskar lärde oss åka till Norge för tax-free så reste vi till Teneriffa för sol och bad.

Teneriffa har mycket att erbjuda men främst åker man till ön för solsemester för att njuta av soldränkta stränder och glittrande blått hav att bada i. Ön Teneriffa ligger bland Kanarieöarna utanför Afrikas norra kust. Huvudstaden på ön heter Santa Cruz.

När det gäller soltimmar så erbjuder ön en bra mix. Vill man ha mycket sol som turist ska man hålla till på den södra delen, på den norra är klimatet växlande och slutar oftast med molnighet på eftermiddagen.

Det som lockar turister förutom de ständigt låga priserna på resorna är de historiska byggnaderna på ön. Flera byar lever kvar i 1600-tals stil vilket oftast blir en chock för turisterna.

Valutan som gäller på ön är densamma som i hela Spanien, alltså euro. Det finns ett stort utbud av olika former av boende och hotell i olika prisklasser på ön. Favorithotellen på Teneriffa ligger nära stranden och gärna då med havsutsikt.

Bästa strandhotellen på Teneriffa

Dream Hotel Gran Tacande

Dream Hotel Gran Tacande är beläget vid stranden Playa de Duque och har en fantastisk utsikt över ön La Gomera. Detta moderna och lyxiga hotell har tillgång till 2 utomhuspooler, en välutrustat spa-avdelning samt gästrum med balkong med utsikt.

Hotellanläggningens rymliga gästrum har ljus och elegant inredning samt baldakinsängar. Hotellrummen har vacker utsikt över de omgivande bergen eller hotellets trädgård. Vissa av gästrummen erbjuder även fantastisk havsutsikt.

The Ritz-Carlton, Abama

Denna exklusiva hotellanläggning ligger i Guía de Isora på Teneriffa och har havsutsikt över Atlantens horisont och grannön Gomera. På The Ritz-Carlton, Abama hotellet finns 7 utomhuspooler, en SPA-avdelning, golfbana, tennisbanor. Hotellet ligger alldeles vid havet och har en privat strand.

Hotellrummen och villorna är inredda i en elagant stil, och de flesta har utsikt över trädgården eller över havet. Samtliga gästrum har lyxiga badrum i marmor och interaktiv TV med tillgång till internet.

Gran Hotel Bahia del Duque Resort

Gran Hotel Bahia del Duque Resort är ett lyxigt hotellkomplex med utsikt över Duque-stranden på Teneriffa. Hotellanläggningen är omgiven av 6 hektar subtropiska trädgårdar.

Gran Hotel Bahia del Duque Resort erbjuder 5 utomhuspooler, gym och ett elegant och lyxigt boende med egen balkong med vacker utsikt.

På Bahía del Duque kan du välja mellan moderna rum och chica villor. Alla boendealternativ har LCD satellit-TV, samt morgonrock och tofflor.

Gran Hotel Bahia del Duque-komplexet erbjuder 8 restauranger. Dessa omfattar även italienska och orientaliska alternativ. Det finns också 7 barer, inklusive en juicebar och en strandbar. Det finns även en golfbana alldeles i närheten av hotellanläggningen.