Marbella för lyxig semester på SPA-hotell

Kuststaden Marbella, som ligger i Spanien vid Medelhavet, är belägen i de södra delarna av landet alldeles vid havet. Marbella har en befolkning som består av ca 130 000 invånare med en blandning av många olika nationaliteter. Precis som många andra spanska städer som ligger intill Medelhavet så är även Marbella en viktig turistort på den spanska kusten, Costa del Sol.

Om man vill ah anledningar till att åka till Marbella så finns det gott om dem. För det första så erbjuder staden en underbar känsla av frihet och lycka. Det finns gott om mysiga restauranger men även barer och diskotek som är öppna till gryningen och ger staden ett pulserande och livligt nattliv.

Marbella är känt för sin fantastiska hamn, Puerto Banus där man kan strosa omkring och inta en atmosfär av lyx och beskåda ståtlig yachts som ligger förankrade i hamnen. I Marbella är det inte heller ovanligt att man möter på någon kändis eller att en lyxig sportbil kör förbi.

Marbella och speciellt området Golden mile består av lyxvillor och är hem till grädden av Spanien och även många internationella kändisar och högt uppsatta personer.

Marbella är även ett populärt ställe för svenskar att bosätta sig i eller att äga vinterboende eller semesterbostad i. Sedan så tidigt som 1960-talet så har det funnits ett svenskt Community i den spanska medelhavsorten, Marbella.

3 Topp SPA-hotell i Marbella

Gran Meliá Don Pepe

Gran Meliá Don Pepe ligger alldeles intill Medelhavet och stranden Don Pepe i Marbella. Marbellas gamla stadsdelen ligger på 15 minuters gångsavstånd. Det finns 3 utomhuspooler, ett modernt spa samt lyxiga rum med en stor plasma-TV.

Hotellrummen på det 5-stjärniga Don Pepe har havsutsikt och bjuder även på fantastiska vyer över hotellets trädgård eller bergen. Det finns en interaktiv satellit-TV, ett elektroniskt värdeskåp och en minibar. Alla rum har gratis Wi-Fi.

Marbella Club Hotel · Golf Resort & Spa

Detta exklusiva hotell vid stranden ligger mellan Marbella och Puerto Banús och har 2 lyxiga pooler och 5 restauranger. Hotellet omges av en lummig trädgård i direkt anslutning till stranden och erbjuder gratis greenfee på Marbella Club Golf Resort.

Vincci Selección Estrella del Mar

Det femstjärniga lyxhotellet Vincci Selección Estrella del Mar erbjuder  4 stora pooler, varav en infinitypool, en SPA-avdelning och ett kostnadsfritt fintnesscenter. Alla gästrum har tillgång till WIFI, en bekväm sitthörna och en möblerad balkong.

Den barnfria strandklubben på Estrella de Mar ligger 150 meter bort. Klubben har ett gym med utsikt över havet och ett spa. Det finns dessutom ett område med restaurang och cocktailbar där olika exklusiva fester hålls.